"Първа копка"

Първа копка вече е факт! Проект Kenar Residence започва.

Елегантна церемония по първа копка отбеляза старта на строителството на Kenar Residence. С благословията на отец Серафим от Кремиковския манастир проектът навлиза в активната си фаза на изграждане. В присъствието на всички партньори, ангажирани в проекта, бе положен първия камък на градежа.

Kenar Residence представлява многофамилна жилищна сграда с РЗП от 15 350 кв. м., намираща се на ъгъла на бул. Сливница и ул. Димитър Петков в столицата. Сградата се състои от високо тяло, разположено в югозападната част на имота и ниско тяло – в източната част на имота. Жилищната сграда ще се състои от три жилищни входа, две подземни нива за паркиране и технически нужди. Два от входовете са предвидени за 13 жилищни етажа, а третият е с 5. В сградата се предвижда да има магазини с търговски площи на първи надземен етаж.

С настоящия технически проект се предвижда изграждането на 3 жилищни входа, като два от тях са с 13 жилищни етажа, а третият е с 5 жилищни етажа, като на първи надземен етаж са разположени предимно обекти с общественообслужващи функции: магазини с търговски площи.

Главен изпълнител на проекта е PSSC, архитект е „Иво Петров архитекти“, а строителен надзор ще изпълнява: С Консулт ЕООД.